May 30, 1979

M. Peter R Monrose

CGeneral Counsel & Secretary
Exchange O 1 & Gas Corporation
16th Fl oor - 1010 Common Street
New Orl eans, Louisiana 70112

Dear M. Monrose:

We were recently asked to respond to the question in your letter
of July 31, 1978, to M. Robert F. Aubry, Chief Southwest Region,
aski ng whether the regulations in 49 CFR Part 195 would apply to
a pipeline in which the liquid being transported is owned by the
owners of the pipeline.

I n accordance with 18 USC 834, the regulations in Part 195 are

bi nding on all carriers engaged in interstate or foreign conmerce
by pipeline. The term"carrier" is defined in 18 USC 831 to

i nclude a conmon, contract, or private carrier as those terns are
used in the Interstate Commerce Act. Under Section 203(a)(17) of
this Act, A "private carrier"” is defined as any person who
transports for commercial purposes, property of which such person
is the owner. Thus, under these provisions of law, a pipeline is
not excluded fromthe applicability of Part 195 nerely because

t he pipeline owers own the comodity being transported.

Si ncerely,

Cesar DelLeon

Associ ate Director for

Pi pel i ne Safety Regul ation

Mat eri al s Transportation Bureau

dal \ 195\ 203\ 79- 05- 30



July 31, 1978

Departnment of Transportation
Sout hwest Regi on

6622 Hor nwood Drive

Houst on, Texas 77004

Attention: M. Robert F. Aubry, Chief

RE: DMI-10
Saf ety Regul ati ons
O f shore Pipelines

Gent | enen:

This is in response to your letters of July 7, 1978,
addressed to the South Coast Corporation and Knob HlIl OI & Gas
Co., Inc. Exchange Ol & Gas Corporation is answering your
| etters because it manages the oil and gas operations of South
Coast and Knob Hi I I.

Based on our review of the regul ations which were attached
to your letters, it is our opinion that neither The South Coast
Corporation nor Knob HilIl GI & Gas Co., Inc. are, at the present
time, subject thereto. As we interpret these regulations, they
woul d appear to apply only to those parties operating pipelines
in the offshore area. VWhile both South Coast and Knob H Il own
an interest in one liquid line and in one gas |line, these
conpani es do not operate either |ine.

We do have one question for which we would |ike to have an
answer. The regulations dealing with liquid |lines appear to
cover only those |lines operated by a carrier as that termis
defined in Sections 831-835 of Title 18, United States Code.
Those sections of the United States Code are seem ngly concerned
with a conmon carrier. The one liquid line in which South Coast
and Knob Hill have an interest in is not a conmmon carrier line in
any sense of the word. Al of the liquids in this |ine are owned
by the owners of the line. Accordingly, we request an indication
fromyou as to whether a line of this nature is covered by Part
195 of the regulations dealing with the transportation of I|iquids
by pi peline.

Very truly yours,
EXCHANGE O L & GAS CORPORATI ON

dal \ 195\ 203\ 79- 05- 30



